Tomaattinen munakoisopannu hapankaalilla

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 6:lle

  • 2 munakoisoa
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Täyte:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 100 g fetajuustoa
  • 200 g Rasilaisen hapankaalia
  • 1 dl saksanpähkinöitä

Tomaattikastike:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl kanelijauhetta
  • ½ tl jauhettua muskottia
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (ripaus sokeria)
  • n. 50 g parmesaanijuustoa

Viimeistelyyn:

  • kuivattuja chililastuja (tai paprikalastuja)
  • paahdettuja pinjansiemeniä
  • tuoretta lehtipersiljaa tai basilikaa

Ohjeet

Pese munakoisot ja leikkaa pois kanta. Viipaloi munakoisot pituussuunnassa 0,5-1 cm paksuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleille suolaa ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kun uuni on lämmennyt, pyyhi munakoisoista ylimääräinen vesi ja suola pois ja pirskottele niille oliiviöljyä. Paahda uunin keskiosassa n. 20 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat pehmenneet ja hieman paahtuneet. Vaihda peltien paikkaa keskenään kesken paahdon, jotta paistotulos on tasainen.

Tee munakoisojen paistuessa täyte ja tomaattikastike. Laita tuorejuusto kulhoon ja murusta päälle fetajuusto. Lisää Rasilaisen hapankaali ja suurpiirteisesti veitsellä rouhitut pähkinät.

Tomaattikastiketta varten hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ota laakea kasari (se voi olla myös tarjoiluun sopiva rautapannu) ja kaada siihen oliiviöljyä. Kuullota sipulit siinä. Ripottele öljyyn kuivat mausteet ja paistele hetken, kunnes ne muuttuvat aromaattisiksi. Lisää tomaattimurska ja kiehauta, alenna lämpöä ja hauduta 10 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla ja pyöristä tarvittaessa tomaattien hapokkuutta ripauksella sokeria. Kumoa tomaattikastike uunivuokaan tai anna olla kasarissa, jos astia on uuninkestävä.

Kun munakoisot ovat jäähtyneet hieman, täytä ne laittamalla leveämpään päätyyn ruokalusikallinen hapankaalitäytettä ja käärimällä rullalle. Asettele rullat tomaattikastikkeeseen. Raasta päälle reilusti parmesaania ja nosta astia uunin yläosaan. Käännä uunissa grillivastukset päälle ja paahda kunnes juusto alkaa kuplimaan ja ruskistuu.

Viimeistele vuoka kuivatuilla chililastuilla, hienonnetulla persiljalla ja pinjan siemenillä.

© Copyright - Rasilainen