Burgerit hapankaalin kera kahdella tavalla – Vegeburger

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 4:lle

  • 4 kasvisburgerpihviä
  • 4 burgersämpylää
  • voita
  • 100 g Rasilaisen kurkuma-inkiväärihapankaalia, perinteistä hapankaalia tai karpalo-omenahapankaalia
  • n. 80 g vuohenjuustoa raasteena tai muruna
  • babypinaattia
  • lehtisalaattia
  • 4 jumboherkkusientä
  • valkosipulimajoneesia

Karpalochutney:

  • 1 punasipuli
  • 250 g pakastettuja karpaloita
  • 150 g sokeria
  • 1 appelsiinin mehu ja kuoret
  • 2 dl punaviinietikkaa

Ohjeet

Katso kuvan toinen jauhelihaburgerin resepti tästä.


Burgerit hapankaalin kera kahdella tavalla: 2)
Vegeburger kurkuma-inkiväärihapankaalilla, vuohenjuustolla ja karpalochutneylla

Tee ensin karpalochutney. Hienonna punasipuli ja laita se jäisten karpaloiden ja sokerin kanssa kasariin. Raasta sekaan appelsiinin kuori ja purista kasariin sen mehu. Lisää etikka. Kiehauta ja sekoita hyvin, laske lämpöä ja keitä kasaan hiljaa haudutellen aina välillä chutneytä sekoitellen.

Tarkista chutneyn koostumus 30 min. kuluttua. Se on valmista, kun se on paksua ja lusikoitavaa, mutta valuu lusikan pinnasta. Tarvittaessa voit lisätä tilkan vettä, jos chutney on päässyt paksuuntumaan liikaa. Purkita chutney steriloituun purkkiin.

Tee burgerit: grillaa tai paista kasvispihvit parilalla. Voitele sämpylöiden leikkauspinta voilla ja paahda ne. Laita hampurilaisen pohjaan valkosipulimajoneesia, sitten salaatinlehti, sen päälle babypinaattia ja näiden päälle pihvi. Lusikoi pihvin päälle Rasilaisen kurkuma-inkiväärihapankaalia ja lisää vuohenjuusto. Voit halutessasi paahtaa vuohenjuustoa kevyesti brûlée -polttimella. Viimeistele burgeri isolla lusikallisella karpalochutneyta ja paina kansi päälle.

© Copyright - Rasilainen