Punajuurinen syyssalaatti Hapiskimchillä

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 4 kpl punajuuria
  • 150 g varsiparsakaalia
  • 1 rapea sydänsalaatti tai vastaava rapea salaatti
  • 1 makea salaatti (esim. frisee)
  • 150 g lehtikaalia
  • 1 dl hyvin valutettuja pikkelöityjä sieniä
  • 150 g Hapiskimchiä

Pikkelöidyt sienet

  • 4 dl haluamiasi sieniä puhdistettuina (esim. kanttarelleja tai siitaketta)
  • 1 dl valkoviinietikka
  • ½ dl soijaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

Ohjeet

Paahda punajuuret kuorineen kypsiksi uunissa. Ota ne sivuun ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöön. Kuori ja leikkaa punajuuret isoiksi lohkoiksi. Paahda myös varsiparsakaali. Pese ja revi salaatit vähän pienemmiksi. Poista lehtikaalista ranka ja revi lehdet pienemmiksi. Pyörittele lehtikaali tilkassa oliiviöljyä ja mausta se kevyesti suolalla. Paahda lehtiä 180°C kiertoilmauunissa noin 15 minuuttia kunnes ne ovat rapeita. Asettele kaikki ainekset kauniisti laakealle tarjoiluvadille ja viimeistele vielä haluamillasi yrteillä.

Pikkelöidyt sienet

Kiehauta liemen ainekset ja kaada liemi sienten päälle. Jäähdytä pikkeli ilman kantta, peitä pikkeli ja anna sen maustua kylmässä ainakin 1 vrk. Sienipikkeli säilyy viikkoja liemessään.

© Copyright - Rasilainen