Hapankaalirösti sienillä

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 4:lle

  • 600 g kiinteitä perunoita
  • ½ tl suolaa
  • 400 g Rasilaisen hapankaalia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 200 g tuoreita sieniä: osterivinokkaita, suppilovahveroita tai kantarelleja
  • voita ja rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria

sitruskreemi

  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • ½ sitruunan kuoriraaste
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl sinappia
  • ripaus suolaa

Ohjeet

Kuori ja raasta perunat isoon kulhoon. Ripottele päälle suola ja sekoita. Anna seistä 15 minuuttia, jotta perunoista lähtee nestettä. Tee sillä välin sitruskreemi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Nosta kreemi kylmään odottamaan.

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Laita perunaraaste siivilään ja painele sitä käsin, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Sekoita perunaraaste ja rypsiöljy hapankaaliin ja levitä raaste leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Nosta uuniin ja paahda noin 30 minuuttia tai kunnes rösti on rapeaa ja saanut kevyen värin.

Röstin paistuessa valmista sienet. Puhdista ne ja leikkaa isoimmat niistä tarvittaessa suupalan kokoisiksi paloiksi. Paista sienet voin ja rypsiöljyn sekoituksessa, mausta suolalla ja mustapippurilla ja kääntele puolet hienonnetusta persiljasta sienten sekaan.

Kun rösti on tullut uunista, levitä sienet sen pintaan ja koristele lopulla persiljalla. Tarjoa sitruskreemi röstin kanssa tai pursota sitä röstin pintaan. Nauti rösti heti lämpimänä.

© Copyright - Rasilainen