Gluteeniton Suklaayllätyskakku

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset - Resepti 8:lle

1. Kakkupohja

  • 200 g tummaa suklaata 70 %
  • 200 g pehmeää voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 kpl munaa
  • 2 dl mantelijauhoja tai makealupiinijauhoja*
  • (3 rkl gluteenittomia kaurajauhoja)*
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1⁄4 tl suolaa
  • 200 g Rasilaisen hapankaalia (hyvin valutettuna)

2. Päälle / täytteeksi

  • 50 g tummaa suklaata
  • 100 g maitotiiviste toffeeta (kinuskikastikekin käy)
  • 1⁄4 tl sormisuolaa
  • (hilloa esim. aprikoosihillo)

Ohjeet

1. Kakkupohja

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen ja välillä vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää voi-sokeri-munaseokseen osissa vuorotellen sulatetun suklaan kanssa. Lopuksi sekoita joukkoon hapankaali (hyvin valutettuna) ja mantelijauhot. Paista kakku halkaisijaltaan noin 23 cm voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Testaa kypsyys kopauttamalla. Kun kakku on hyytynyt, se on valmis. Ei haittaa vaikka jää vähän pehmeäksikin.

* Huom! Mikäli hapankaali on hyvin nestepitoista tai taikina tuntuu liian löysältä, suosittelemme sekoittamaan kuivien aineiden joukkoon noin 3 rkl gluteenittomia kaurajauhoja. Mantelijauhot voi halutessaan korvata kokonaisuudessaan joko makealupiinijauhoilla tai gluteenittomilla kaurajauhoilla (sopivat myös pähkinäallergikoille).

2. Päälle / täytteeksi

Pursota kakun päälle toffeeta ja raasta suklaata. Ripottele päälle vielä sormisuolaa ja pirskota oliiviöljyä. Lisukkeena voi halutessaan käyttää lisäksi myös hilloa. Esimerkiksi aprikoosihillo sopii mainiosti.

© Copyright - Rasilainen