Chorizo-hapankaalimunakas

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset

  • 3 kpl luomu kananmunaa
  • 1 rkl kermaa tai maitoa
  • suolaa ja valkopippuria maun mukaan
  • 50 g chorizoa suikaleina
  • puolikas paprika suikaleina
  • 2 rkl Rasilaisen valkosipulihapankaalia (tavallinenkin käy)
  • 6 vartta ruohosipulia

Ohjeet

Laita hellan levy lämpenemään nro. 4:ään asteikossa 1-6, eli hieman yli keskikohdan. Riko kulhoon 3 luomu kananmunaa, lisää joukkoon tilkka kermaa tai maitoa, mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä. Laita teflonpannu kuumalle levylle, sipaise pintaan hieman voita. Kaada munakasmassa pannulle ja paista 5-10 sekuntia, kunnes pohja on hieman hyytynyt. Ala ”keräämään” massaa pannun keskelle puuhaarukalla. Ravista myös pannua hieman toisella kädellä. Lopeta paistaminen 1 minuutin kohdalla, lisää chorizo, paprika ja hapankaali munakkaan päälle, lisää pinnalle myös ruohosipuli. Kippaa lautaselle. Sivele vielä halutessasi voisulalla. Tarjoa vaikkapa tomaatti-sipulisalaatin kera!

© Copyright - Rasilainen