Karitsa-kofta ja hapankaalijogurttia

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset - Resepti 4:lle

1. Karitsa-kofta

  • 600 g karitsan jauheliha
  • 2 tl kuminansiementä
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 1 kpl punainen chili
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • ½ pnt korianteri
  • ½ dl pinjansiementä
  • 1 kpl sitruunan kuori
  • 3 rkl rypsiöljyä paistamiseen

2. Hapankaalijogurtti

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl Rasilaisen hapankaalia veitsellä hienonnettua
  • 1 ruukku minttua
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • ½ sitruunan mehu
  • mustapippuria myllystä

Ohjeet

Karitsa-kofta

Laita varrastikut kylmään veteen jos käytät puisia. Jauha chili, korianterinsiemenet, valkosipulinkynsi ja pinjansiemenet morttelissa tai tehosekoittimessa pieneksi. Hienonna joukkoon korianteri ja raasta mukaan sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele peukalon paksuisiksi pötköiksi ja työnnä varrastikkuun. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää pannulle öljy. Paista koftat pannulla 1 minuuttia per sivu. Jos haluat koftat täysin kypsiksi voit laittaa ne vielä muutamaksi minuutiksi 175-asteiseen uuniin. Tarjoa koftat esimerkiksi pannulla pyöräytetyn lehtikaalin kera.

Hapankaalijogurtti

Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

© Copyright - Rasilainen