Aloo gobi kukkakaalilla ja Kurkuma-inkiväärihapankaalilla

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset 4:lle

  • 1 salottisipuli
  • 1 kukkakaali
  • 3 perunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl mietoa currya (Madras)
  • 30 g voita
  • 0,5 l kasvislientä
  • suolaa
  • 1 puntti korianteria
  • 2 dl Kurkuma-inkiväärihapankaalia
  • 1 dl maustamatonta jogurttia

Ohjeet

Kuori ja kuutioi salottisipuli. Leikkaa kukkakaali nupuiksi. Leikkaa perunat kuutioiksi kuorineen kylmään veteen. Kuullota salottisipuli voissa kattilassa. Lisää joukkoon curry ja perunakuutiot, ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Hauduta keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää joukkoon kukkakaalit, suola ja kasvisliemi. Hauduta vielä n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi jogurtti ja hapankaali sekä hienonna joukkoon korianteri.

Tarjoa esimerkiksi basmatiriisin kera.

© Copyright - Rasilainen