Bibimbap Rasilaisen kimchillä

- À la 12kuukautta.com -

Ainekset neljälle

  • 4 dl sushiriisiä
  • 400 g ylikypsää possunkylkeä siivutettuna
  • 200 g Rasilaisen kimchiä
  • 1 dl sushietikkaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 purjon valkoinen osa suikaloituna
  • 2 porkkanaa suikaloituna
  • 2 punaista chiliä viipaloituna
  • 4 herkkusienitä viipaloituna
  • 100 g marinoitua wakame-merileväsalaattia
  • 100 g parsakaalin nuppuja
  • 200 g punajuurta
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

Ohjeet

Laita sushiriisi likoamaan kylmään veteen 1 tunniksi. Huuhtele siivilässä. Keitä riisikeittimessä ohjeiden mukaan tai kattilassa paljossa vedessä miedolla lämmöllä. Kun riisi on kypsää, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Mausta riisi sushietikalla.

Kiehauta väkiviinaetikka, sokeri ja suola. Leikkaa punajuuret ohuiksi siivuiksi ja laita etikkaliemeen. Aloita annosten kasaamainen. Laita kulhoihin riisi. Paista pannulla kananmunat ja nosta riisin päälle. Paista pannulla possunkylkisiivut ja asettele annokseen. Laita seuraavaksi kaikki kasvikset ja merilevä annokseen. Laita lopuksi kasa Rasilaisen kimchiä annoksen keskelle.

© Copyright - Rasilainen