Kimchillä maustetut kana-kookospullat kookosliemessä

Kimchillä maustetut kana-kookospullat kookosliemessä

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 600 g kanan tai broilerin jauhelihaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 prk Rasilaisen kimchiä tai ½ rasiaa hapiskimchiä
  • 10 sentin pala sitruunaruohoa
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
  • 2 dl jasmiiniriisiä

Ohjeet

Laita jauheliha kulhoon ja mausta suolalla, pippurilla, soijalla sekä hunajalla.

Hienonna kimchi. Leikkaa sitruunaruoho ohuiksi renkaiksi. Käytä siitä puolet kanapullamassaan ja loput kastikkeeseen. Lisää hienonnettu kimchi jauhelihaan. Sekoita hyvin ja laita peitettynä jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

Muotoile massa pulliksi joko käsin tai kahdella lusikalla.

Kuumenna kookosöljy kasarissa ja ruskista kanapullat kauttaaltaan. Pyörittele niitä tasaisesti noin 5 minuuttia. Kaada joukkoon kookosmaito, kalakastike (tai soijakastike) ja loput sitruunaruohorenkaat. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Tarjoile riisin kanssa.

© Copyright - Rasilainen