Lanttu-ramen

- À la Tara Junker & Anna Sarmanto -
Syö Hyvä Mieli -kirja

Ainekset 2:lle

  • 500 g lanttua
  • kotimaista rypsiöljyä
  • 5 cm pala inkivääriä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 100 g siitakesieniä
  • 2 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 7 dl vettä
  • 250 g tattariramennuudeleita TAI sobanuudeleita
  • 300 g kimchiä

Ohjeet

Ramen lämmittää ja lohduttaa syksyn pimeydessä. Lantun makeus tasapainottaa mausteista ja suolaista keittoa. 

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Kuori lanttu ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita vähän öljyä lanttujen sekaan ja paahda uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kuutiot ovat pehmeitä.

3. Kun lantut kypsyvät, kuori ja raasta inkivääri, pilko kevätsipuli ja puhdista tarvittaessa siitakkeet. Paahda kaikki öljyssä kattilassa. Mausta soijakastikkeella.

4. Lisää sekaan kypsät lantut. Kaada vesi päälle ja kun se kiehuu, lisää nuudelit. Keitä, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Tarjoile kimchin kanssa.

 

Lue lisää Syö hyvä mieli – kirjasta »

© Copyright - Rasilainen