Bowl avocado-karpalo-omenahapankaalilla ja paistetulla tofulla

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 1 porkkana
  • ½ punakaalia
  • 1 pieni parsakaali
  • 1 pkt tofua (esim. Jalotofu)
  • 1 rs Rasilaisen karpalo-omenahapankaalia
  • 1 rs silmusalaattia
  • 4 kpl sydänsalaattia
  • 2 avocadoa
  • 2 tl sitruunan mehua
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Pikkeliliemi:

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä

Ohjeet

Kuori ja raasta porkkana isolla raasteterällä. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja parsakaali helposti syötäviksi nupuiksi. Laita kaikki kasvikset eri kulhoihin ja kaada päälle pikkelilientä noin 1 dl per kulho. Sekoita liemi ja kasvikset ja jätä kasvikset maustumaan huoneenlämpöön omissa kulhoissaan. Leikkaa tofu paloiksi ja paista se valmiiksi tilkassa öljyä. Halkaise avocado, poista siitä kivi ja kuori. Viipaloi se veitsellä noin puolen sentin viipaleiksi. Purista päälle sitruunan mehu, jotta avocado ei tummu. Erottele salaatinlehdet ja revi ne pienemmiksi.

Kiehauta vesi, sokeri ja valkoviinietikka ja jäähdytä lientä noin 10 minuuttia.

Kokoa annos kuvan mukaan bowl-tyyliin kaikki ainekset erikseen. Pirskottele päälle hyvää oliiviöljyä sekä seesaminsiemeniä ja halutessasi sormisuolaa. Tofun voi halutessaan korvata myös esim. lämminsavustetulla lohella tai katkaravuilla.

© Copyright - Rasilainen