Caesar-salaatti parsalla ja hapankaalilla

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset neljälle

Ceasar-salaatti

  • 12 kpl vihreää parsaa
  • 4 siivua leipää (esim. ciabatta)
  • 2 kpl romainesalaattia
  • 1 rasia hapankaalia
  • 100 g parmesaania
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Caesar-kastike

  • 100 g valkosipulia
  • 25 g anjovista
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 200 g majoneesia
  • 100 g raastettua parmesaania
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Ohjeet

Paahda ensin valkosipuleita foliossa 175-asteisessa uunissa 1 tunti. Sekoita majoneesiin Worchestershire-kastike, anjovis, sinappi, parmesan ja sitruunamehu kastikkeeksi. Mausta kastike valkosipuleilla, suolalla ja pippurilla.

Paista parsoja pannulla muutaman minuutin ajan. Paahda myös leipäpalat oliiviöljyssä pannulla rapeiksi. Revi romainesalaatti paloiksi salaattikulhon pohjalle ja lisää hapankaali, leipäpalat, parsat ja halutessasi parmesaanisiivuja. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoa se heti.

© Copyright - Rasilainen