Laita hellan levy lämpenemään nro. 4:ään asteikossa 1-6, eli hieman yli keskikohdan. Riko kulhoon 3 luomu kananmunaa, lisää joukkoon tilkka kermaa tai maitoa, mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä. Laita teflonpannu kuumalle levylle, sipaise pintaan hieman voita. Kaada munakasmassa pannulle ja paista 5-10 sekuntia, kunnes pohja on hieman hyytynyt. Ala ”keräämään” massaa pannun keskelle puuhaarukalla. Ravista myös pannua hieman toisella kädellä. Lopeta paistaminen 1 minuutin kohdalla, lisää chorizo, paprika ja hapankaali munakkaan päälle, lisää pinnalle myös ruohosipuli. Kippaa lautaselle. Sivele vielä halutessasi voisulalla. Tarjoa vaikkapa tomaatti-sipulisalaatin kera!
Chorizo-hapankaalimunakas
- À la Jouni Toivanen -
Ainekset
- 3 kpl luomu kananmunaa
- 1 rkl kermaa tai maitoa
- suolaa ja valkopippuria maun mukaan
- 50 g chorizoa suikaleina
- puolikas paprika suikaleina
- 2 rkl Rasilaisen valkosipulihapankaalia (tavallinenkin käy)
- 6 vartta ruohosipulia