Ota lihat huoneen lämpöön tuntia ennen tarjoilua. Tee hapankaali-chipotlevoi sillä aikaa. Kuumenna grilli savuavan kuumaksi. Grillaa lihaa 2-3 minuuttia per puoli. Nosta pihvit esimerkiksi lautaselle vedottomaan paikkaan. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Anna pihvien vetäytyä 10 minuuttia ja pirskota niiden päälle limemehua. Tarjoa ne hapankaalivoin, grillatun salaatin ja pihvitomaatin kera.
Grillattu entrecôte ja hapankaali-chipotlevoita
- À la Jouni Toivanen -
Ainekset neljälle
Entrecôte-pihvit
- 4x150 g marmoroituneita entrecôte-pihvejä
- 1 tl suolaa
- 8 kierrosta mustapippuria myllystä
- 1 kpl limen mehu
Hapankaali-chipotlevoi
- ½ rasiaa valkosipulihapankaalia
- 2-4 tl chipotle-chilijauhetta
- 100 g huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
- 2 kpl sydänsalaatteja
- 4 kpl pihvitomaatteja
- 2 rkl oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria myllystä