Grillattua karitsankaretta, grillattua kaalisalaattia kimchillä sekä yrttikermaviiliä

Grillattua karitsankaretta, grillattua kaalisalaattia kimchillä sekä yrttikermaviiliä

- À la Serko Rantanen -

Ainesosat 4:lle

Grillattu karitsankare

  • n. 1 kg kotimaista karitsankaretta puhdistettuna
  • suolaa, pippuria
  • öljyä

Grillattu kaalisalaatti

  • 1 suippokaali tai varhaiskaali
  • ½ kesäkurpitsa
  • öljyä
  • 4 kevätsipulia
  • 1 prk Rasilaisen kimchiä

Yrttikermaviili

  • kourallinen korianteria
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • kourallinen minttua
  • suolaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 dl kermaviiliä

Valmistusohjeet

Grillattu karitsankare

Hiero mausteet kauttaaltaan lihan pintaan. Aseta lämpömittari keskelle lihaa ja grillaa kunnes sisälämpö on 54c (medium). Nosta liha sivuun ja anna sen vetäytyä.

Leikkaa karitsa luiden välistä kauniiksi annospaloiksi ja tarjoile se grillatun kimchi-kaalisalaatin ja yrttikermaviilin kanssa.

Grillattu kaalisalaatti

Leikkaa suippokaali isoiksi lohkoiksi niin, että kanta jää paikoilleen. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin.

Hiero kaalilohkot ja kesäkurpitsat kauttaltaan oliiviöljyllä. Grillaa ne kypsiksi.

Leikkaa kevätsipuli renkaiksi. Sekoita grillatut vihannekset kimchin ja kevätsipulin kanssa.

Yrttikermaviili

HIenonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset. Anna kermaviilin maustua vähintään tunnin ajan.

© Copyright - Rasilainen