Savustettuja ylikypsiä porsaan ribsejä ja kimchillä maustettua paprikapyreetä

Savustettuja ylikypsiä porsaan ribsejä ja kimchillä maustettua paprikapyreetä

- À la Serko Rantanen -

Ainesosat 4:lle

Porsaan ribsit

  • 1,5 kg ylikypsiä porsaan ribsejä (voi käytää lihana myös 600 g kypsää häränrintaa)
  • suolaa
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa

Kimchillä maustettu paprikapyree

  • 3 kpl punaista paprikaa
  • 1 salottisipuli
  • oliiviöljyä
  • 1 prk Rasilaisen kimchiä

Valmistusohjeet

Porsaan ribsit

Leikkaa ribsit pienempiin annospaloihin. Grillaa ne avotulella, johon on lisätty pieni määrä savustuspuruja. Kaasugrillilläkin lihan valmistus onnistuu, mutta savun maku jää silloin pieneksi.

Grillaa ribsejä, kunnes ne ovat lämpimiä ja mureita. Mausta liha suolalla ja paprikajauheella. Sekoita öljy ja hunaja ja valele liha seoksella kauttaaltaan grillauksen jälkeen.

Kimchillä maustettu paprikapyree

Halkaise paprikat ja poista niistä kannat, siemenet ja kitkerä valkoinen osa. Kuori ja leikkaa sipuli pienemmäksi.

Asettele paprikat uunipellille tai -vuokaan kuoripuoli ylöspäin. Heitä joukkoon myös sipulit. Kaada paprikoiden päälle oliiviöljyä tasaisesti ja paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa n. 25-30 min.

Paprikat saavat mennä aika mustiksi. Laita paprikat lopuksi kutteriin kimchin kanssa ja aja ne pyreeksi. Nauti pyree ribsien ja haluamasi lisukkeen kera.

© Copyright - Rasilainen