Hapiskimchillä maustettu varhaisperuna-sillisalaatti

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 1 kg pestyjä varhaisperunoita
  • 3 kevätsipulia
  • noin 10 kpl retiisejä
  • 2 kpl (noin 150 g) sillifilettä
  • 3 kpl keitettyjä kananmunia
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rasia Hapiskimchiä
  • ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • muutama ruohosipulin varsi

Ohjeet

Keitä perunat kypsiksi, mutta napakoiksi. Valuta ja jäähdytä ne, minkä jälkeen viipaloi niistä noin 2 cm paloja.

Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi. Pese retiisit kylmällä vedellä ja leikkaa ne ohuiksi lastuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Silppua kuorittu kananmuna, silli sekä Hapiskimchi.

Sekoita kaikki ainekset ja anna salaatin maustua vähintään tunti. Koristele se vielä ruohosipulilla.

Tarjoile perunasalaatti esimerkiksi lämminsavustetun kalan kanssa.

© Copyright - Rasilainen