Paahdettu kokonainen kana kimchi-kaalisalaatin kera

Paahdettu kokonainen kana kimchi-kaalisalaatin kera

- À la Serko Rantanen -

Ainesosat 4:lle

Paahdettu kana

  • 1 kokonainen suomalainen tuore kana
  • suolaa, pippuria
  • oliiviöljyä
  • 3 rkl chilitahnaa kaupasta (Sriracha tms.)

Kimchi-kaalisalaatti

  • 1 varhaiskaali
  • 1 savoijinkaali

Kaalisalaatin pikkeliliemi

  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 4 dl sokeria
  • 6 dl vettä
  • 4 kuivattua limenlehteä (löytyy aasialaisista kaupoista ja esimerkiksi isojen kauppojen Aasia-hyllystä)
  • 10 maustepippuria

Lisäksi kaalisalaattiin

  • 1 prk Rasilaisen kimchiä

Valmistusohjeet

Paahdettu kana

Hiero mausteet, öljy ja chilitahna kauttaaltaan kanan pintaan. Paahda 200-asteisessa uunissa 50 min-1h (paistoaika riippuu suuresti käytetystä uunista ja kanan koosta). Kokonaisen kanan kypsentämiseen ei ole oikotietä eikä mitään varmaa kypsennysaikaa, koska kanojen koko vaihtelee suuresti. Kun koiven paksuin kohta on kypsä, niin silloin kana on valmis.

Jos arjen kiire painaa päälle, niin kauppojen valmisbroilerien käyttö tässä tapauksessa ei ole syntiä vaan enemmän kuin sallittua.

Kimchi-kaalisalaatti

Kuori kaaleista huonot lehdet pois ja suikaloi kaalit noin 2 cm suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon.

Kiehauta liemi, jäähdytä sitä n. 10minuuttia ja kaada se suikaloitujen kaalien päälle. Jäähdytä pikkelöityjä kaaleja ensin ilman kantta, jonka jälkeen peitä ne ja anna maustua kylmässä ainakin vuorokauden ajan. Pikkelöidyt kaalit säilyvät viikkoja liemessään hyvänä.

Valuta n. 3 dl kaaliseosta ja sekoita 1 prk kimchiä sen joukkoon.

Koristele kaalisalaatti yrteillä ja tarjoile paahdetun kanan kanssa. Tähän voi yhdistää muitakin haluamiasi lisukkeita, kuten keitettyä riisiä tai vihersalaattia.

© Copyright - Rasilainen