Grillattua kukkakaali-kesäkurpitsasalaattia, kimchiä ja sitruunajogurttia

Grillattua kukkakaali-kesäkurpitsasalaattia, kimchiä ja sitruunajogurttia

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

Grillattu kukkakaali-kesäkurpitsasalaatti

  • 2 kpl pientä kukkakaalia
  • 1 rs fiorina-kukkakaalia (sesonki) ja/tai varsiparsakaalia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 kpl sydänsalaattia
  • 1 prk Rasilaisen kimchiä (tai Hapiskimchiä)
  • ½ pnt korianteria
  • 1 dl paahdettua maapähkinää
  • suolaa ja pippuria

Sitruuna-korianterijogurtti

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl hunajaa
  • ½ dl hienonnettua korianteria
  • ½ sitruunan mehu ja kuoren keltainen osa raastettuna

Ohjeet

Grillattu kukkakaali-kesäkurpitsasalaatti

Leikkaa kukkakaalit ”pihveiksi” ja sydänsalaatit pitkittäin puoliksi. Leikkaa pitkittäin puoliksi myös kesäkurpitsa. Murskaa pähkinöitä kevyesti.

Pyörittele kukkakaalit, fiorina (sekä mahdollinen varsiparsakaali), kesäkurpitsa sekä sydänsalaatti kevyesti öljyssä. Grillaa kasviksia noin 5 minuuttia per puoli (aika riippuu grillin lämpötilasta). Kukkakaalipihvit kypsyvät pisimpään, sydänsalaatti vain hetken. Vihannesten kuuluu olla kypsiä mutta napakoita.

Leikkaa kesäkurpitsan puolikkaat grillauksen jälkeen kuumina reiluiksi kuutioiksi ja poista grillatusta salaatista kanta, jotta lehdet irtoavat.

Sekoita kulhossa kesäkurpitsa, sydänsalaatti, fiorina, pähkinät, kimchi (tai Hapiskimchi) sekä hienonnettu korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Mausta myös kukkakaalipihvit.

Asettele pihvit laakean tarjoilulautasen pohjalle ja niiden päälle grillattu vihannessalaatti. Koristele annos halutessasi erilaisilla yrteillä. Tarjoile ruoka sitruuna-korianterijogurtin kanssa.

Sitruuna-korianterijogurtti

Sekoita ainekset ja anna maustua.

© Copyright - Rasilainen