Halloumijuustosalaatti pikkelöidyllä punakaalilla ja karpalo-omenahapankaalilla

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

pikkelöity punakaali

  • ½ punakaali
  • 1 dl valkoviinietikka
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä

salaatti

  • ½ dl pikkelöityä punakaalia valutettuna
  • 1 pss rapeaa salaattia pestynä ja revittynä (esim. sydänsalaatti)
  • ½ dl kuivattua kirsikkatomaattia valutettuna (Löytyy hyvistä ruokakaupoista. Voi kuivata myös itse puolitettuja kirsikkatomaatteja, päälle oliiviöljyä ja suolaa. Pidä 90c kiertoilmauunissa ovi raollaan 3-4h)
  • 100 g vihreitä neulapapuja kevyesti paistettuna/höyrytettynä ja jäähdytettynä
  • 1 dl karpalo-omenahapankaalia
  • 2 kpl Piquillo-paprikoita valutettuna2 kpl Piquillo-paprikoita valutettuna
  • 150 g halloumijuustoa paistettuna ja jäähdytettynä
  • ½ paahdettua ja kevyesti murskattua saksanpähkinää

Ohjeet

Kiehauta vesi, sokeri ja valkoviinietikka. Jäähdytä noin 10 minuuttia. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja kaada päälle pikkelilientä.

Kokoa kerroksittain salaattiastiaan.

© Copyright - Rasilainen