Sieni-juuressalaatti Hapiskimchillä

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 200 g haluamiasi sieniä puhdistettuina (esimerkiksi tatti tai siitake)
  • 1 pieni juuriselleri
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 1 makea keltasipuli
  • noin 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rs Hapiskimchiä (tai 1 prk Rasilaisen kimchiä)
  • 5 retiisiä
  • ½ pnt persiljaa
  • ½ dl saksanpähkinöitä

Ohjeet

Leikkaa sieniä vähän pienemmiksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista sieniä keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Voit lisätä pannulle myös 1 rkl voita, jos haluat sieniin enemmän pehmeää paahtunutta makua. Kuori ja leikkaa juurekset suurehkoiksi epäsärmiksi paloiksi. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Pyörittele niitä öljyssä ja hunajassa ja paahda laakeassa uunivuoassa tai -pellillä 200c asteisessa uunissa lähes kypsiksi. Ota juurekset huoneenlämpöön jäähtymään n. 15 minuutiksi ja lisää sen jälkeen juuresten joukkoon sienet, hienonnettu persilja, Kimchi sekä kevyesti murskatut saksanpähkinät. Leikkaa retiisi ohuiksi lastuiksi terävällä veitsellä tai ”mandoliinilla”. Koristele ruoka muutamalla persiljan lehdellä ja retiisilastuilla.

Syksyisen sävyinen kaunis ja herkullinen lisuke kotiruualle esimerkiksi haudutetulle lihalle. Maukas myös sellaisenaan 😊

© Copyright - Rasilainen