Karpalo-omenahapankaali-lihapullat karpalohillon kera

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 600 g rasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 pkt pekonia
  • ½ rs Rasilaisen Karpalo-omenahapankaalia
  • 1 sipuli
  • 2 luomukananmunaa
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Kastike:

  • paistamiseen öljyä
  • 2 dl kermaa
  • muutama persiljan oksa hienonnettuna
  • mustapippuria

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne pehmeiksi kasarissa voin kanssa keskilämmöllä. Pilko ja paista pekoni pannulla. Hienonna hapankaali kevyesti veitsellä. Sekoita kaikki ainekset mutta älä sekoita liikaa jottei rasva ala irrota lihasta. Mausta seos suolalla ja pippurilla, muotoile se pulliksi ja paista ne pannulla kauttaaltaan kauniin ruskeiksi. Lisää pannulle kerma ja hauduttele lihapullia hetki.

Tarjoile ne esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja karpalohillon kera.

© Copyright - Rasilainen