Paistettu riisi katkaravuilla ja kimchillä

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 5 dl keitettyä riisiä
  • 1 kevätsipuli
  • 1 punainen chili
  • 100 g sokerihernettä
  • 2 luomukananmunaa
  • 1 rkl tryffelitahnaa (löytyy hyvin varustetuista kaupoista, mutta ei ole pakollinen reseptissä)
  • 2 dl valutettuja tuoreita katkarapuja
  • 1 rs Rasilaisen kimchiä tai Hapiskimchiä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 tl suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • muutama oksa korianteria

Ohjeet

Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Lisää riisi. Paista kovalla lämmöllä sekoittaen, jotta riisit irtoavat toisistaan. Leikkaa kevätsipuli ja chili ohuiksi renkaiksi. Leikkaa sokeriherneet noin 1 cm kokoisiksi paloiksi. Lisää kasvikset pannulle ja jatka paistamista, kunnes ne ovat puolikypsiä. Riko joukkoon kananmunat ja sekoita, jotta kypsyy tasaisesti. Mausta tryffelitahnalla, suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi ravut joukkoon varovasti, jotteivät ne kypsy liikaa. Viimeistele ruoka kimchillä ja tuoreilla yrteillä.

© Copyright - Rasilainen