Hapankaali-aurajuustopizza

Ainekset neljälle

Pohja

  • 2 dl vettä
  • 15 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl öljyä

Täyte

  • 2 rkl öljyä
  • 300 g Rasilaisen hapankaalia hyvin valutettuna
  • 130 g aurajuustoa muruina
  • 250 g ananasmurskaa
  • 4 tl oreganoa
  • 4 rkl tomaattisosetta tai tomaattipyreetä
  • 300 g juustoraastetta
  • vajaa 1 tl mustapippurirouhetta

Ohjeet

Pohja

Sekoita lämpimään veteen suola, öljy, hiiva ja jauhot. Alusta taikina huolella. Anna kohota hetki ja kauli uunipellin kokoinen ohut levy. Tee täyte pohjan kohotessa.

Täyte

Kuullota valkosipulimurska öljyssä ja lisää hapankaali. Paista seos. Levitä tomaattisose pohjan päälle, lisää kaaliseos ja valutettu ananasmurska tasaisesti koko pohjalle, ripottele aurajuustomurut, oregano, pippurirouhe ja lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista pizza kuumassa uunissa noin 250 asteessa 15–20 minuuttia.

© Copyright - Rasilainen