Hapankaali-bolognese

Ainekset

  • 400 g jauhelihaa (9,5 %)
  • 100 g sipulia hienonnettuna
  • 200 g Rasilaisen valkosipulihapankaalia valutettuna
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl vasikan fondia
  • 2 tl ruokosokeria
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 4-5 dl vettä
  • ½ dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1-2 rkl öljyä paistamiseen

Ohjeet

Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipuli ja kuullota. Lisää valutettu valkosipulihapankaali, kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, fondi, ruokosokeri, suola ja pippuri. Anna kiehahtaa. Lisää vesi ja anna kiehua hiljalleen vähintään 30 minuuttia, mieluummin 60 minuuttia. Tarkista maku, viimeistele tuoreella basilikalla. Tarjoa spagetin ja juustoraasteen kera.

Resepti: Anne Kiuru

© Copyright - Rasilainen