Harasoo! Hapankaali-kinkkupiirakka

Ainekset

Pohja

  • 1 pkt pakaste piirakkataikinaa (esimerkiksi Ruisperuna)

Täyte

  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 2-4 valkosipulin kynttä silputtuna voita kuullottamiseen
  • 200 g saunapalvikinkkua pilkottuna
  • 400 g Rasilaisen hapankaalia
  • 2 rkl siirappia
  • 3 tl meiramia
  • 120 g smetanaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Paina sulanut taikina vuokaan ja sen reunoille. Vuoan on hyvä olla noin 30 cm halkaisijaltaan. Jos taikinaa jää yli, voi siitä taiteilla kuviosuikaleita piirakan pinnalle.

Kuullota tilavassa kasarissa sipulit. Lisää pilkottu kinkku, hapankaali ja mausteet. Anna muhentua 10 minuuttia. Kaada vuokaan.

Tee munamaito sekoittamalla smetana ja muut aineet keskenään. Kaada piirakan päälle.

Paista piirakkaa uunissa noin 30-40 minuuttia niin, että pinta on kauniin ruskea.

Resepti: Tukisukkamummo

© Copyright - Rasilainen