Hapankaali-härkislaatikko

Ainekset

  • 600 g Rasilaisen hapankaalia
  • 250 g Härkistä (voit halutessasi käyttää myös jauhelihaa)
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • tilkka vettä hapankaalin hauduttamiseen
  • 1,5 dl Risella riisi-ohraseosta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • meiramia
  • hyppysellinen chilijauhetta (maun mukaan)
  • 4 dl smetanaa tai 4 dl Alpro maustamatonta soijakermaa (vegevaihtoehto)
  • kasviöljyä paistamiseen

Ohjeet

Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi ja kuullota öljyssä kuumalla pannulla. Lisää joukkoon hapankaali ja hauduta noin noin 5-10 minuuttia, kunnes hapankaali on pehmennyt. Lisää joukkoon härkis ja mausta oman maun mukaan suolalla, mustapippurilla, timjamilla, meiramilla ja lisää lopuksi hyppysellinen chilijauhetta.

Keitä riisi-ohraseos kypsäksi (n. 20 min.) suolalla maustetussa vedessä.

Laita hapankaali-härkisseos ja riisi-ohraseos uunivuokaan. Lisää 4 dl smetanaa tai soijakermaa. Sekoita ainekset keskenään. Paista 175 –asteisessa uunissa noin 45 min. Lämmön voi lopuksi nostaa 250 asteeseen, niin että laatikko saa kauniin värin pintaa.

Tarjoa tuoreen puolukkasurvoksen ja Rasilaisen herkullisten valkosipulisuolakurkkujen kera.

© Copyright - Rasilainen