Hapankaali-jauhelihapiirakat

Ainekset

Pohjataikina 1

  • 2½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria tai fariinisokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Pohjataikina 2

  • 200 g voita
  • 250 g perunasosetta (jauheesta valmistettu käy myös)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200 g jauhelihaa
  • 1 kpl sipuli silputtuna
  • 400 g Rasilaisen valkosipulihapankaalia
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ripaus valkopippurijauhetta
  • (1 rkl sokeria)

Ohjeet

Pohjataikina 1

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri ja vehnäjauhot. Tee taikina ja lisää lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota peitteen alla.

Kauli taikinasta ohuehko suorakaiteen muotoinen levy (noin 35×25) ja nosta joko kasvistai jauhelihatäyte puolelle pohjaa. Taita loppu pohjasta päälle sekä painele sormin taitekohta ja päädyt tiukasti kiinni. Käännä piirakan taitekohta uunipellin pohjalle ja annan piirakan kohota.

Pistele kohonnut piirakka ja voitele munalla. Kypsennä noin puoli tuntia 200 asteisessa uunissa.

Pohjataikina 2

Sekoita pehmeä voi ja jauhot, joihin lisätty leivinjauhe. Lisää perunasose. Sekoita vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Anna levätä kylmässä noin tunti ja kauli haluamaasi muotoon. Voit tehdä taikinasta levyjä, kuten pohja 1 ohjeessa, tai tehdä pikkupiiraita muotin avulla.

Täytä jauhelihatäytteellä. Täytön jälkeen voitele vedellä piirakoiden taittokohdat, niin saat ne pysymään kiinni paiston aikana. Kananmunalla voitelu antaa kauniin paistopinnan.

Paista isot voitaikinapiiraat 200 asteessa noin puolin tuntia. Pienemmän kokoiset voi paistaa 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.

Täyte

Paista sipuli ja jauheliha erikseen. Lisää hapankaali ja hauduta hetki pannulla. Sekoita kaikki ainekset keskenään, lisää mausteet ja tarkista maku.

Voit valita yllä olevista pohjataikinavaihtoehdoista mieleisesi.

© Copyright - Rasilainen