Hapankaali-kinkku-savuporopiirakka

Ainekset

Pohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2 rkl vettä

Täyte:

  • 300 g Rasilaisen hapankaalia
  • 1 kpl sipuli
  • 200 g palvikinkkua
  • 150 g savuporotuorejuustoa
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 150 g créme fraichea
  • 150 g juustoraastetta
  • 2 kpl munaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Ohjeet

Herkullinen hapankaali - kinkku - savuporo piirakka

❶ Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele noin 26 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
❷ Kuutioi kinkku. Hienonna ja kuullota sipuli rasvassa. Lisää kinkku ja hapankaali sipulin joukkoon ja kuumenna sekoittaen. Lisää myös savuporotuorejuusto.
❸ Levitä seos taikinapohjan päälle. Pilko se jälkeen paprika ja hienonna persilja ja sekoita ne loppujen ainesosien kanssa keskenään ja kaada seos vuokaan.
❹ Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Voit koristella jäähtyneen piirakan esimerkiksi persiljalla ja halutessasi tarjota salaattia piirakan kanssa.

Resepti: niiskuneitix

© Copyright - Rasilainen