Hapankaali-perunamunakas

- À la Foodbytwins -

Ainekset

  • 4 isoa perunaa
  • 150 g Rasilaisen hapankaalia
  • 1 sipuli
  • 5 kananmunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • Suolaa (maun mukaan)
  • Mustapippuria (maun mukaan)
  • Tuoretta persiljaa koristeluun (valinnainen)

Ohjeet

Tämä espanjalaisen tortillan tapaan valmistettu helppo mutta maukas hapankaali-perunamunakas yhdistää perinteisen reseptin ja hapankaalin raikkauden – täydellinen aamiainen, lounas tai kevyt illallinen!

1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna oliiviöljy syvässä paistinpannussa miedolla lämmöllä. Lisää perunat ja sipulit pannulle. Paista hiljalleen noin 15–20 minuuttia välillä käännellen, kunnes perunat ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita. Voit hauduttaa kannen alla, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Vatkaa kananmunat kulhossa kevyesti ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munakasmassa peruna-sipuliseoksen päälle pannulle. Ripottele päälle hapankaali. Anna seoksen asettua hetken.
4. Paista munakasta miedolla lämmöllä noin 8–10 minuuttia, kunnes munakas on lähes täysin hyytynyt.
5. Aseta iso lautanen pannun päälle ja käännä munakas varovasti ympäri lautasen avulla. Liu’uta munakas takaisin pannulle ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea ja täysin kypsä.
6. Ota munakas pois pannulta ja anna sen levätä muutama minuutti. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Voit koristella munakkaan tuoreella persiljalla, jos haluat.

 

© Copyright - Rasilainen