Hapiskimchi-falafelit minttujogurtilla

- À la Serko Rantanen -

Ainesosat 4:lle

  • 600 g kuivattuja kikherneitä
  • 1 rasia Hapiskimchiä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • ½ punttia korianteria
  • ½ punttia persiljaa
  • ½ dl tahini-tahnaa
  • 3 rkl kikhernejauhoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 sitruunan mehu
  • pitaleipää (tarjoiluun)

Minttujogurtti

  • 10 mintun oksaa
  • 2 dl valutettua maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ¼ sitruunan mehu
  • suolaa

Valmistusohjeet

Liota kikherneet vedessä yön yli ja valuta siivilässä. Kuori ja hienonna sipulit ja Hapiskimchi. Kuullota ne paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä. Hienonna yrtit.

Laita valutetut kikherneet yleiskoneeseen ja aja jauhomaiseksi. Lisää loput ainekset yrttejä lukuun ottamatta yleiskoneeseen ja aja tahnaksi. Lisää lopuksi joukkoon yrtit ja kikhernejauho käsin sekoittaen. Muotoile massa palloiksi. Kypsennä ne joko leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai uppopaistamalla 170-asteisessa öljyssä noin 3–5 minuuttia.

Tarjoile falafelit grillatun pitaleivän ja minttujogurtin kanssa.

Minttujogurtti

Nypi mintun lehdet ja hienonna ne veitsellä. Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunti. Tarjoile falafelien kera.

 

 

© Copyright - Rasilainen