Paahdettua possunkylkeä, tuore-yrttimakkaraa ja omena-Hapiskimchisalaattia

- À la Serko Rantanen -

Ainesosat 4:lle

  • 800 g raakaa luutonta ja nahatonta possunkylkeä tai 600 g kypsää possunkylkeä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl karkeaa merisuolaa
  • ½ dl hunajaa
  • n. 400 g haluamaasi tuoremakkaraa kauppasi lihatiskiltä. Yrttinen tuoremakkara käy esimerkiksi erinomaisesti.

Kevyt sinappikastike possulle

  • 2 rkl ryytisinappia
  • 1 dl lihalientä
  • noin 25 g voita

Omena-Hapiskimchisalaatti

  • ½ rasiaa Hapiskimchiä
  • 1 Granny Smith omena
  • 1 pieni fenkoli
  • ½ sitruunan mehu
  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

Viillota kevyesti possun rasvapuoli. Hiero sokeri, suola ja hunaja kauttaaltaan raakaan possunkylkeen. Peitä se kelmulla ja anna maustua yön yli.

Huuhtele seuraavana päivänä liha kylmällä vedellä, ja kuivaa se huolellisesti talouspaperilla. Paahda kylkeä vuoassa 160-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Laske lämpö 100-asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 45 minuuttia. Nosta se huoneenlämpöön vetäytymään. Voit tarjoilla possunkyljen sellaisenaan tai leikata viipaleiksi vähän jäähtyneenä ja grillata vielä viipaleet lisämaun saamiseksi.

Kypsän possun voit leikata sopiviksi paloiksi ja grillata ne. Grillaa tai paista pannulla myös yrttimakkara.

Kevyt sinappikastike possulle

Kuumenna lihaliemi kattilassa. Laita joukkoon sinappi. Keitä kasaan noin 5 minuuttia. Sekoita vispilällä joukkoon kylmä voi. Älä keitä enempää. Tarjoile kastike grillatun possunlihan kanssa.

Omena-Hapiskimchisalaatti

Leikkaa omena veitsellä tai mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi ja fenkoli ohuiksi viipaleeksi kannasta ylöspäin. Sekoita kaikki ainekset ja tarjoile.

© Copyright - Rasilainen