Hapiskimchi kimbap

- À la Foodbytwins -

Ainekset

  • 2 dl valmiiksi keitettyä pyöreäjyväistä riisiä (sushi- tai puuroriisi)
  • 1 dl Rasilainen Hapiskimchiä
  • 1/2 kurkku
  • 1/2 porkkana
  • 1 tl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl korealaista soijakastiketta
  • 2 arkkia noria
  • Bambumatto kimbapin rullailuun

Dippiainekset

  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl ssamjang-tahnaa
  • ripaus suolaa ja pippuria

Ohjeet

Kimbap on korealainen sushiruoka.

  1. Keitä riisi ohjeen mukaan ja mausta soijakastikkeella sekä seesaminsiemenillä.
  2. Leikkaa porkkanasta ja kurkusta tikkuja.
  3. Levitä norille riisiä noin 2/3 arkin pinta-alasta.
  4. Kokoa sen jälkeen arkin alareunaan kurkku- ja porkkanatikut sekä reilusti Hapiskimchiä.
  5. Aloita rullaaminen varovasti mutta tiukasti.
  6. “Liimaa” rulla kiinni sivelemällä vettä arkin päähän rullan liitoskohtaan.
  7. Tee dippi yhdistämällä kaikki dipin ainekset keskenään.
  8. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä suupalan kokoisia paloja. Tarjoile kimbap dipin kanssa ja nauti!

 

© Copyright - Rasilainen