Hapiskimchi-nuudelikeitto

- À la Vegeviettelys -

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 8 dl vettä
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 rkl Gochujang-chilitahnaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 levy vehnäpikanuudeleita
  • 200 g Rasilaisen Hapiskimchiä
  • 1 pkt (180 g) valmiiksi marinoituja tofukuutioita
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 100 g Rasilaisen Hapiskimchiä (tarjoiluun)

Ohjeet

Kuori sipuli, leikkaa puoliksi ja suikaloi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori porkkanat ja leikkaa noin puolen sentin viipaleiksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia.

Lisää porkkanat, vesi, kookoskerma, Gochujang, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 15 minuuttia.

Murra kattilaan nuudelilevy ja lisää tofukuutiot sekä Hapiskimchi. Keitä vielä 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Mausta seesamiöljyllä, soijakastikkeella ja sitruunamehulla.

Jaa keitto lautasille ja viimeistele Hapiskimchillä. Tarjoa keitto heti, sillä nuudelit imaisevat liemen nopeasti ja keiton koostumus sakenee.

© Copyright - Rasilainen