Hedelmäinen Hapiskimchi-salaatti

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • 4 kpl sydänsalaattia
  • 1 Lollo Rosso salaatti
  • 1 rs Rasilaisen Hapiskimchiä
  • ½ ananas (voi käyttää myös grillattuna)
  • 1 pieni cantaloupemeloni (tai verkkomeloni)
  • 1 makea sipuli
  • 1 makea suippopaprika
  • 100 g kuivattuja kirsikkatomaatteja (resepti alla)
  • basilikaa
  • minttua

Salaatinkastike:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 limen mehu ja kuori raastettuna
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl hunajaa

Kuivatut kirsikkatomaatit:

  • 2 rs kirsikkatomaatteja
  • 1 solo valkosipuli
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Ohjeet

Pese, kuivaa ja revi salaatit. Kuori ananas. Poista siitä kova keskusta ja leikkaa se paloiksi. Kuori myös meloni. Halkaise se ja poista siemenet esim. lusikalla ennen paloittelua. Leikkaa sipuli ja suippopaprika ohuiksi renkaiksi. Sekoita kaikki ainekset ilmavasti isossa kulhossa ja tarjoile esim. paistetun lihan tai broilerin kanssa.

Salaatinkastike:

Sekoita ainekset.

Kuivatut kirsikkatomaatit:

Halkaise tomaatit ja asettele ne leivinpaperille leikkuupinta ylöspäin. Hienonna valkosipuli ja ripottele se tomaattien päälle. Lisää myös muut mausteet ja öljy. Kuivaa tomaatit n. 80 asteisessa kiertoilmauunissa uunin luukku raollaan n. 2 h. Tomaatit säilyvät kylmässä pidempään, jos haluat tehdä niitä kerralla enemmän.

© Copyright - Rasilainen