Syksyinen sieni-hapankaalipiirakka

Ainesosat

Pohja

  • 125 g pehmeää margariinia
  • n. 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Västerbotten-juustoa raastettuna
  • 2 rkl vettä
  • ripaus suolaa

Täyte

  • Nokare voita ja 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 250 g suppilovahveroita
  • 80 g Rasilaisen hapankaalia
  • 30 g tuoretta pinaattia
  • tuoretta tai kuivattua timjamia ja rosmariinia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl vettä tai loraus valkoviiniä

Munamaito

  • 3 isoa kananmunaa
  • 1,5 dl kanttarellin makuista ruokakermaa
  • 1 dl Västerbotten-juustoa raastettuna

Valmistusohjeet

Sekoita kulhossa pehmeä margariini, vehnäjauhot, juustoraaste ja suola. Lisää 2 rkl vettä. Painele kiinteä taikina vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Paista pannulla valkosipuli, pieniksi pilkotut suppilovahverot, hapankaali ja pinaatti. Lisää yritit ja mausteet. Hauduta noin 5 minuuttia kunnes sienet ja hapankaali ovat pehmeitä.

Vatkaa kanamunat, ruokakerma ja juusto tasaiseksi seokseksi.

Lisää täyte esipaistelulle piirakkapohjalle, kaada munamaito täytteen päälle. Halutessasi voi ripotella hieman juustoraastetta koristeeksi piirakan päälle.

Paista 200 asteessa vielä noin 30 minuuttia. Kannattaa tarkistaa täytteen kypsyys paistamisen aikana.

Nauti herkullinen piirakka raikkaan vihreän salaatin kanssa.

© Copyright - Rasilainen