Karitsan filettä ja Porkkana-fenkolipikkeliä

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset

  • 1,5 prk:a Rasilaisen Porkkana-fenkolipikkeliä
  • 500 g palsternakkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 100 g voita
  • 400 g karitsan ulkofilettä
  • suolaa ja pippuria myllystä

Ohjeet

Laita ensin Porkkana-fenkolipikkelin pelkkä liemi kattilaan kiehumaan kasaan keskilämmölle. Tavoitteena on keittää neste puoleen sen alkuperäisestä määrästä. Lämmitä sen jälkeen uuni 200 asteeseen.

Kuori ja pilko palsternakat. Sekoita juuresten joukkoon öljy ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Levitä palsternakat pellille ja laita ne uuniin 20 minuutiksi. Grillaa sillä välin karitsanfileet.

Kuumenna grilli tai grillipannu kuumaksi. Mausta lihat suolalla ja grillaa niitä 2-3 minuuttia per puoli. Nosta lihat ritilälle vetäytymään 10 minuutiksi ja mausta ne pippurilla.

Pikkeliliemen ollessa keitettynä puoleen, lisää sen joukkoon voi ja sekoita liemi tasaiseksi.

Kun palsternakat ovat lähes kypsiä ja paahtuneita, valele niitä pikkeli-voiseoksella. Paahda palsternakkoja vielä 5 minuuttia uunissa ja tarjoa ne grillatun karitsanfileen, Porkkana-fenkolipikkelin kasvisten kera.

© Copyright - Rasilainen