Hapiskimchillä maustettu härkäpata & paahdettuja juureksia

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • noin 800 g naudan sisäpaistia
  • 150 g pekonia
  • 2 porkkanaa
  • 1 punainen chili
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 solo valkosipuli
  • rypsiöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl punaviiniä
  • 1 dl säilyketomaatteja
  • 4 dl lihalientä
  • 1 dl hillosipuleita
  • suolaa
  • 1 rkl chilikastiketta (Sriracha tms.)
  • 1/2 rs Rasilaisen Hapiskimchiä
  • 1 rs Rasilaisen kimchiä

Ohjeet

Poista lihasta kalvo ja leikkaa liha noin 2 cm kuutioksi. Pilko pekoni. Pese, kuori ja pilko porkkanat. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi (jättämällä siemenet pois saat liemestä vähän miedompaa). Leikkaa puhdistetut herkkusienet lohkoiksi ja hienonna kuorittu valkosipuli.

Kuumenna öljy laakeassa, uuninkestävässä padassa liedellä. Ruskista lihapalat ja pekoni kauttaaltaan. Lisää voi, tomaattipyree, porkkanat, sienet ja valkosipuli. Anna ruskistua vielä noin 5 minuuttia. Kaada päälle punaviini ja anna hautua, kunnes nesteen määrä on vähentynyt puoleen.

Lisää pataan säilyketomaatit, lihaliemi, hillosipulit ja mausteet. Sekoita. Laita kansi päälle ja hauduta vielä 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Viimeistele maku hienonnetulla Hapiskimchillä tai kimchillä. Tarjoile lihapata uunissa paahdettujen perunoiden ja kauden juuresten kanssa.

© Copyright - Rasilainen