Smörrebrödit kukkakaalipikkelillä

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 4:lle

Siikaa & kukkakaalipikkeliä:

  • 1 dl majoneesia
  • n. 1 rkl hienonnettua tuoretta tai kuivaa rakuunaa
  • 4 viipaletta ruisleipää
  • 100 g graavattua siikaa tai lohta
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa viipaloituna
  • Rasilaisen kukkakaalipikkeliä
  • (roseepippuria)

Kurpitsaa & kukkakaalipikkeliä:

  • 1 myskikurpitsa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • tuoretta piparjuurta
  • 4 viipaletta ruisleipää
  • Rasilaisen kukkakaalipikkeliä
  • Versoja, esimerkiksi auringonkukanversoja

Ohjeet

Siikaa & kukkakaalipikkeliä:

Sekoita rakuuna majoneesiin, maista ja lisää tarvittaessa maun mukaan rakuunaa.

Kokoa leivät voitelemalla pohjat rakuunamajoneesilla ja peittämällä leivän pohja graavikalalla. Asettele päälle viipale tai pari kananmunaa ja hyvä kukkurallinen liemestä valutettua kukkakaalipikkeliä. Koristele esimerkiksi roseepippureilla ja yrteillä.

Kurpitsaa & kukkakaalipikkeliä:

Kurpitsaa tulee tällä reseptillä enemmän kuin neljään leipään. Kurpitsaviipaleet säilyvät jääkaapissa neljä päivää ja niitä voi smörrebrödien lisäksi laittaa salaattiin, esimerkiksi vaikkapa sateenkaarisalaattiin.

Kuori kurpitsa veitsellä, puolita se pituussuunnassa ja koverra pois siemenet. Viipaloi n. ½ cm paloiksi ja levitä leivinpaperille. Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes kurpitsaviipaleet ovat pehmeitä. Pakkaa jäähtyneet viipaleet rasiaan ja jäähdytä jääkaapissa.

Mausta piparjuurituorejuusto raastamalla siihen tuoretta piparjuurta maun mukaan; aloita yhdellä ruokalusikallisella ja lisää maun mukaan.

Levitä tuorejuustoa leivälle ja peitä leipä kurpitsaviipaleilla. Kasaa kurpitsan päälle kukkakaalipikkeliä ja versoja ja viimeistele raastamalla päälle vielä hippunen piparjuurta.

© Copyright - Rasilainen