Lantturanskikset kimchillä

- À la Tara Junker & Anna Sarmanto -
Syö Hyvä Mieli -kirja

Ainekset 4:lle

  • 1 kg lanttua
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1⁄2 tl chilihiutaleita
  • 1⁄2 dl oliiviöljyä
  • 200 g kimchiä
  • limettiä ja korianteria tarjoiluun

Srirachamajoneesi

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1⁄2 dl aquafabaa (kikhernesäilykelientä)
  • 2 tl srirachakastiketta
  • 2 rkl omenasiiderietikkaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1⁄2 tl suolaa
  • 2 dl kotimaista rypsiöljyä

Ohjeet

Kun puhutaan lantusta, ajatukset siirtyvät helposti joulupöydän laatikkoon, mutta tästä juureksesta on moneksi. Majoneesi säilyy ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa ainakin viikon.

1) Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2) Pese lantut ja leikkaa 2–4 cm paksuisiksi tikuiksi. Mitä ohuemmaksi leikkaat tikut, sitä nopeammin ne kypsyvät. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää suola, chilihiutaleet sekä öljy tasaisesti ranskalaisiin. Paista uunissa 30 minuuttia.

3) Valmista majoneesi. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi. Lisää kaikki ainekset rypsiöljyä lukuunottamatta (puhtaaseen ja kuivaan) tehosekoittimeen ja sekoita 30 sekuntia. Lisää rypsiöljy tipoittain tehosekoittimen käydessä. Älä lorauta öljyä kerralla liikaa, ettei majoneesi juoksetu. Koostumus muuttuu sileäksi noin minuutissa.

4) Tarjoile ranskalaiset isolla vadilla, lisää kimchi, limelohkoja ja silputtua korianteria annokseen. Lusikoi majoneesi lanttutikkujen päälle.

 

Lue lisää Syö hyvä mieli – kirjasta »

© Copyright - Rasilainen