Dippilautanen

- À la Tara Junker & Anna Sarmanto -
Syö Hyvä Olo -kirja

Ainekset 4:lle

Hernetahna

  • 400 g pakasteherneitä
  • 1 ruukku tilliä
  • 1⁄2 limetin mehu
  • 1⁄2 dl rypsiöljyä
  • 1⁄2 tl mustapippuria
  • (vettä)
  • ripaus suolaa

Aurinkokuivattu tomaatti-kidneypaputahna

  • 1 tlk (90 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 230 g kidneypapuja (säilykkeenä)
  • 1 tomaatti
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl mustapippuria

Idätetty mungpapu-kurkumatahna

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 dl mungpavun ituja
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl tahinia
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • 1⁄2 dl vettä
  • ripaus mustapippuria

Ohjeet

Helppo tapa saada sekä lapset että aikuiset syömään enemmän kasviksia on valmistaa mojova dippilautanen. Kasviksia voi hyvin dipata arkisena alkupalana, mutta voit myös rakentaa juhlavamman luksuslautasen erilaisilla suolaisilla kekseillä, siemennäkkileivällä, tuoreilla vihanneksilla ja herkullisilla dipeillä. Käytä kauden vihanneksia ja hedelmiä – ne maistuvat maukkaimmille. Voit lisätä myös muita herkkuja, kuten esimerkiksi hapankaalia, paahdettuja kikherneitä ja marjoja.

Hernetahna

1. Sulata pakasteherneet yön yli jääkaapissa tai nopeasti kattilassa lisäämällä joukkoon 1 rkl vettä, jotta herneet eivät pala pohjaan. Herneiden tulee olla huoneenlämpöisiä.

2. Soseuta kaikki ainekset suolaa lukuunottamatta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta lopuksi suolalla.

Aurinkokuivattu tomaatti-kidneypaputahna

1. Lisää kulhoon aurinkokuivatut tomaatit ja pavut. Kaada sekaan myös noin puolet papujen säilykeliemestä ja puolet tomaatin öljystä.

2. Pese tomaatti ja leikkaa muutamaan osaan. Kuori valkosipuli. Lisää kulhoon.

3. Soseuta kulhon ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa sileäksi. Mausta lopuksi mustapippurilla.

Idätetty mungpapu-kurkumatahna

Voit käyttää valmiiksi idätettyjä mungpapuja tai idättää itse. Tahna maistuu vahvasti pavuille ja jos maku on sinulle liian voimakas, voit vaihtaa idut esimerkiksi valkopapuihin.

1. Pilko kuorittu valkosipuli pieniksi paloiksi.

2. Soseuta kaikki ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa enemmän vettä. Mausta lopuksi mustapippurilla.

Tilaa kirja tästä.

© Copyright - Rasilainen