Portobellohampurilainen misomajoneesilla

- À la Tara Junker & Anna Sarmanto -
Syö Hyvä Olo -kirja

Ainekset 4:lle

  • 8 portobellosientä
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 600 g savutofua
  • 1 dl aquafabaa (kikherne-säilykenestettä)
  • 1 rkl pellavansiemeniä
  • 1 rkl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl kurpitsansiemeniä
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku korianteria
  • 4 shiso-lehteä tai 1⁄2 ruukkua thai-basilikaa
  • kimchiä

Misomajoneesi

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1⁄2 dl aquafabaa (kikhernesäilykenestettä)
  • 2 tl misotahnaa
  • 2 rkl omenasiiderietikkaa
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1⁄2 tl suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä

Ohjeet

Tämä burgeri sisältää kaiken: anti-inflammatorisia sieniä, rasvaisia siemeniä ja suolistoflooraa ruokkivaa hapankaalia. Shiso-lehti maistuu eri yrttien sekoitukselta, vähän kuin yhdistelmältä thai-basilikaa ja minttua. Shisoa saa hyvin varustelluista ja etnisistä ruokakaupoista.

1. Valmista ensin majoneesi. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi. Lisää kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta tehosekoittimeen ja sekoita 30 sekuntia.

2. Lisää rypsiöljyä tipoittain tehosekoittimeen edelleen sekoittaen. Jos lorautat öljyä kerralla liikaa, majoneesi juoksettuu. Koostumus muuttuu sileäksi tahnaksi noin kahdessa minuutissa.

3. Puhdista sienet ja pese kesäkurpitsa. Poista sienistä jalat. Viipaloi kesäkurpitsa.

4. Leikkaa tofu neljään osaan. Sekoita siemenet keskenään, pyörittele tofu ensin aquafabassa ja sitten siemensekoituksessa.

5. Kuumenna grilli. Grillaa sienet, kesäkurpitsa ja tofu.

6. Kuori punasipuli. Silppua sipuli ja korianteri.

7. Aseta shiso-lehti tai thai-basilikanlehtiä portobello-pohjan päälle. Lisää kimchiä tai hapankaalia, tofupihvi ja grillattua kesäkurpitsaa. Viimeistele majoneesilla, punasipulilla ja korianterilla. Paina lopuksi toinen sieni burgerin kanneksi.

Tilaa kirja tästä.

 

© Copyright - Rasilainen