Hapiskimchi gado gado – indonesialaisvaikutteinen nuudelisalaatti

Ainekset

  • 300 g Rasilaisen Hapiskimchiä
  • 200 g vihreitä papuja
  • 100 g porkkanaa (2 kpl)
  • 100 g kesäkuritsaa (puolikas)
  • 100 g kurkkua
  • 100 g täysjyvänuudeleita
  • 100 g maapähkinöitä
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • (hiukan pilkottua chiliä, jos haluat tulisempaa)

Kastike

  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • (hiukan pilkottua chiliä, jos haluat tulisempaa)
  • vettä

Ohjeet

Aloita kastikkeesta. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja notkista sopivan juoksevaksi tilkkasella vettä. Paahda maapähkinät pannulla. Jos ne ovat kuorellisia, kuoret irtoavat paahtamisen jälkeen helposti hieromalla niitä kämmenien välissä. Rouhi pähkinät karkeaksi ja siirrä ne odottamaan tarjoilua. Silppua tuore korianteri.

Keitä tai höyrytä vihreitä papuja viitisen minuuttia ja pysäytä kypsyminen kylmällä vedellä. Aseta pavut pyyhkeen päälle kuivumaan. Raasta porkkanat, kesäkurpitsa ja kurkku karkeaksi raasteeksi ja sekoita ne Hapiskimchin kanssa. Kääntele mukaan pavut. Viimeiseksi keitä täysjyvänuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, kaada vesi pois ja sekoita kuumat nuudelit kimchi-vihannesseokseen.

Rakenna annos lautaselle kasaamalla siihen iso keko kimchi-vihannes-nuudeli-seosta. Lisää reilu kourallinen paahdettuja maapähkinäitä ja silputtua korianteria. Pirskottele päälle runsaasti kastiketta ja aseta lautasen reunaan limelohko. Nauti!

Resepti: Maarit Kytöharju

© Copyright - Rasilainen