Lempeän tulinen hapankaali-paprikakeitto

Ainekset

  • 2 keskikokoista paprikaa
  • 200 g Rasilaisen hapankaalia
  • 3 keskikokoista tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tilkka öljyä
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 prk (200 g) chilituorejuustoa
  • Tarjoiluun esim. raejuustoa tai fetaa sekä kirsikkatomaatteja ja mustapippuria

Ohjeet

Pilko paprika ja sipuli sekä hienonna valkosipuli. Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori sekä pilko ne. Kuullota pilkottuja kasviksia sekä hapankaalia lempeästi öljytilkassa, kunnes paprika ja sipuli ovat hiukan pehmenneet. Lisää kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto. Lisää chilituorejuusto ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku. Tarjoile höyryävän kuuma keitto esimerkiksi fetakuutioiden tai raejuuston sekä puolitettujen kirsikkatomaattien kera. Ripottele valmiin annoksen päälle vielä hieman rouhittua mustapippuria ennen tarjoamista.

Resepti: Pirita Ruusu

© Copyright - Rasilainen