Lindströmin pihvit riistalihasta

- À la Foodbytwins -

Ainekset

  • 400 g peuran jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 dl etikkapunajuuria
  • 1 dl Rasilaisen perinteistä hapankaalia
  • 1 rkl kapriksia
  • 0,5 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl perunajauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia

Karamellisoitu sipuli

  • 2 sipulia
  • nokare voita
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa

Ohjeet

  1. Hienonna sipuli ja pilko etikkapunajuuret pieniksi paloiksi. Hienonna myös 1 dl Rasilaisen hapankaalia veitsellä. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti kulhossa.
  2. Jaa pihvimassa paloihin. Käyttötarkoitus määrittää pihvien koon. Muotoile öljytyin käsin pihveiksi.
  3. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Voit myös halutessasi paistaa pihvit paistinpannulla kypsiksi.
  4. Tee karamellisoitu sipuli. Pilko sipulit renkaiksi ja karamellisoi niitä pannulla keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

Lindströmin pihvit riistalihasta ovat herkullisen mehukas klassikko, joka syntyy laadukkaasta jauhelihasta, värin tuovista punajuurista, hapokkaista kapriksista ja paahdetusta sipulista. Salaisena ainesosana mehevyyttä ja makua taikinaan tuo hapankaali. Lindströmin pihvit maistuvat hyvältä esimerkiksi karamellisoituneen sipulin ja ranskankermakastikkeen kanssa.

© Copyright - Rasilainen