Paistettua kirjolohta ja paahdettuja kasviksia Hapiskimchillä maustetussa tomaattiliemessä

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • 1 rs Rasilaisen Hapiskimchiä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 2 dl tomaattimehua
  • 4 dl kasvislientä tai sienilientä
  • 1 pss varsiparsakaalia
  • 1 rs ruusukaalia (mikäli on saatavilla)
  • muutama keitetty peruna
  • 1 rs sokerihernettä (tai kesällä suomalaisia herneenpalkoja)
  • 1 pnt kevätsipulin valkoista osaa
  • muutama herneenverso
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • 4 kpl noin 150 g:n nahallista palaa kirjolohesta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (aioli-majoneesia tarjoiluun, valinnainen)

Ohjeet

Aja Hapiskimchi paseeratun tomaatin kanssa tasaiseksi ja kuullota seos kattilassa kevyesti oliiviöljyssä. Lisää kasvisliemi, sekoita ja hauduta hiljalleen. Mausta suolalla ja sitruunan mehulla.

Leikkaa varsiparsakaaleista kannat pois, pese ja halkaise mahdolliset ruusukaalit, puolita sokeriherneet ja leikkaa kevätsipuleista n. 3-4 cm pätkiä. Halkaise perunat.

Paista kalat nahkapuoli alaspäin pannulla tai grillaa. Kala alkaa kypsymään, kun väri alkaa muuttumaan reunoilta vaaleaksi. Jos kalanpala on paksu, kannattaa se paistaa kevyesti myös lihapuolelta. Mausta kala suolalla ja mustapippurilla ja nosta se sivuun nahka ylöspäin.

Wokkaa tai paista kasvikset pannulla ja laita ne keskisyvän lautasen pohjalle. Lisää reunoille Hapiskimchi-lientä reilu 1 dl per annos. Lisää kasvisten päälle herneenversot ja kala. Koristele vielä esim. tillillä. Voit tarjoilla annoksen myös aiolin kanssa. Aioli sopii täydellisesti rasvaisen kalan ja täyteläisen liemen kera.

© Copyright - Rasilainen