Kreikkalainen pinaatti-fetasalaatti hapankaalilla

- À la meri-tuuli väntsi -

Ainekset 4:lle

  • 100 g saksanpähkinöitä (reseptin voi tehdä tarvittaessa ilman pähkinöitä)
  • 100 g babypinaattia
  • 100 g mustakaalia, mangoldia tai lehtikaalia
  • 2 dl kivettömiä kalamataoliiveja
  • ½ nippua (tai 2 ruukkua) tilliä
  • 400 g Rasilaisen hapankaalia
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • juoksevaa hunajaa
  • tarjoiluun: pitaleipiä

Ohjeet

Kuumenna uuni 160 asteeseen ja laita pähkinät uuniin paahtumaan 10 minuutiksi.

Pähkinöiden paahtuessa pese babypinaatti ja mustakaali. Poista mustakaalin kova lehtiruoti. Suikaloi kaali ja babypinaatti ja yhdistä ne kulhossa. Viipaloi kalamataoliivit. Hienonna tilli.

Ota pähkinät uunista ja kumoa ne isolle lautaselle. Pähkinöiden jäähdyttyä hetken rouhi niitä veitsellä pienemmäksi.

Sekoita hapankaali liemineen pinaattiin ja mustakaaliin. Lisää puolet oliiveista, puolet tillistä sekä saksanpähkinät. Sekoita hyvin nostelemalla aineksia. Murusta fetasta puolet joukkoon, sekoita ja mausta salaatti sitruunan mehulla, valkoviinietikalla ja oliiviöljyllä. Sekoita hyvin, tarkista maku ja kumoa isolle salaattivadille. Viimeistele lopuilla oliiveilla, tillillä ja fetamurulla. Valuta päälle hunajaa juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa pitaleivät salaatin kanssa paahdettuina ja tangoiksi leikattuina.

© Copyright - Rasilainen