Poltettua kaalia, hapankaalivoita ja kasviksia

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset neljälle

Poltettu kaali

  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • 1 kpl keräkaali halkaistuna
  • 150 g voita
  • 4 oksaa timjamia
  • 1/2 tl sormisuolaa

Lisäksi

  • Yhden sitruunan mehu
  • 2 kpl tomaattia kuutioituna
  • ½ rasiaa Rasilaisen hapankaalia
  • 1 keltainen paprika kuutioituna
  • 1 dl ehtipersiljaa hienonnettuna

Ohjeet

Kuumenna iso paistinpannu hieman yli keskilämmön. Lisää öljy ja kuumenna se. Lisää sen jälkeen kaalin puolikkaat varovasti pannulle. Paista kaalin puolikkaita niiden yhdeltä puolelta heiluttelematta 12-15 minuuttia riippuen kaalin koosta ja hellan tehokkuudesta. Kaalin kuuluu tummua. Rohkeasti vain!

Käännä hella vähän pienemmälle. Kuutioi voi ja lisää melkein kaikki siitä pannulle. Säästä pari kuutiota voista. Heiluttele nyt pannua niin että vaahtoava voi pääsee myös kaalin alle. Lusikoi vaahtoavaa voita kaalin päälle niin, että kaali alkaa kypsymään myös toiselta puolelta. Jatka paistamista n. 10 minuutin ajan ja valele minuutin välein kaalia ruskistuvalla voilla. Voista tulee todella ruskeaa. Se on tarkoituskin. Voit lisätä pari säästettyä kuutiota voita, jos kaali alkaa tummua mielestäsi liikaa.

Lisää lopuksi pannulle kaksi timjamin oksaa, niin saat makua voihin ja sitä kautta kaaliin. Kokeile tikulla kaalin kypsyyttä samalla tavalla kuin esimerkiksi kakkua. Jos tikku läpäisee kaalin helposti, se on kypsä. Nosta kaalin puolikkaat pannulta leikkuulaudalle, halkaise ne ja mausta suolalla.

Lisää pannulle tomaatti, paprika, sitruunamehu ja lehtipersilja. Sekoita kasvikset kaalin kera tarjottavaksi lisukkeeksi.

© Copyright - Rasilainen