Possu-hotdogit & karpalo-omenahapankaalicoleslaw

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 8 kpl oman lähileipomosi hodarisämpylöitä
  • 8 kpl hyvää rasvaista possu-raakamakkaraa
  • 1/3 punakaali
  • 1 pieni porkkana
  • 2 dl pikkelilientä (ohje alla)
  • 1 rs Rasilaisen karpalo-omenahapankaalia
  • ½ pnt ruohosipulia
  • 1 dl majoneesia
  • tuoretta kurkkua viipaleina
  • makeaa sinappia

Pikkeliliemi:

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä

Ohjeet

Kuori ja raasta porkkana ja suikaloi kaali ohueksi. Laita nämä kasvikset eri astioihin ja kaada niiden päälle huoneenlämpöistä pikkelilientä kunnes kasvikset peittyvät. Tämän voi tehdä halutessaan jo edellisenä päivänä ja laittaa kasvikset maustumaan jääkaappiin.

Valuta liemi hyvin pois porkkanasta ja kaalista. Sekoita ne karpalo-omenahapankaalin, hienonnetun ruohosipulin ja majoneesin kanssa. Paista raakamakkarat pakkauksen ohjeen mukaan, ja lämmitä sämpylät uunissa tai mikrossa. Sinappi tuo kevyttä makeutta ja polttavuutta hodariin ja tuore kurkku keveää rapeutta.

Kiehauta vesi, sokeri ja valkoviinietikka ja jäähdytä lientä tämän jälkeen noin 10 min.

Kokoa hodarit omalla tyylilläsi kunhan karpalo-omenahapankaali-coleslawta on välissä runsaasti.

 

© Copyright - Rasilainen